24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Czerwone śledzie


Składniki:

  • 5 płatów śledziowych
  • 4 cebule
  • Ketchup
  • smalec ( do zeszklenia cebuli)
  • zalewa:
  • 2 łyżki octu
  • pół litra wody
  • liść bobkowy
  • ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Pół litra wody zagotować z dodatkiem octu, i przypraw(zalewa). Zostawić aby ostygła i włożyć w nia śledzie. Trzymać ok 3 godzin lub więcej. Sledzie wyjąc z wody i pokroić na małe kawałki, Cebule pokroić na kostkę, wsypać na patelnię i zeszklić. Jak juz bedzie zeszklona to wlać kilka łyżek ketchupu. Ja polecam TORTEX. Poczekać az ostygnie. Zmieszać ze sledziami. Najlepsze są na drugi dzień.

Poziom trudności:

łatwy