24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Farsz z grzybów suszonych


Składniki:

  • 10 dag grzybów suszonych (najlepiej podgrzybków lub prawdziwków)
  • 2 cebule
  • czerstwa bułeczka
  • bułka tarta
  • olej
  • przyprawy: sól
  • świeżo zmielony pieprz.

Sposób przygotowania:

Grzyby starannie wypłukać i namoczyć w gorącej wodzie co najmniej 30 minut. Namoczone grzyby gotować na malutkim gazie w wodzie, w której się moczyły do miękkości. Cebule obrać, pokroić i podsmażyć na złoty kolor na oleju. Ugotowanie grzyby odcedzić (wody nie wylewać). W grzybowym "rosole" namoczyć czerstwą bułeczkę. Grzyby, cebulę i namoczoną bułkę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Doprawić solą i pieprzem (ma byc pikantne, ale nie za słone). Jesli masa będzie zbyt rzadka, dodać odrobinę bułki tartej. Farsz doskonale nadaje się do naleśników, krokietów, pierogów, uszek, pasztecików itp.

Poziom trudności:

łatwy