24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Kapusta wigilijna z grzybami


Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • paczka grzybów suszonych (20g)
  • 1 cebula duża
  • kminek
  • ziele angielskie
  • liść bobkowy
  • 1 łyżka mąki
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Grzyby namoczyć (najlepiej dzień wcześniej) i gotować 1 godz. Kapustę wypłukać i drobno pokroić.Wodę z grzybów wlać do kapusty. Gotować do miękości 1-2 godz. W połowie gotowania dodać kminek, ziele angielskie i liść bobkowy. Grzyby drobno pokroić lub zmielić. Dodać do kapusty. Cebulę drobno pokroić i zrumienić na tłuszczu. Dodać łyżkę mąki. Przełożyć do kapusty. Dodać sól, pieprz i chwile pogotwać. Uwaga! Grzybów można dać więcej jak kto lubi.

Poziom trudności:

łatwy