24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Karp faszerowany pieczony


Składniki:

  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 1 karp(1,8kg)
  • 2 czerstwe bułki kajzerki
  • ½ szklanki mleka
  • 2 cebule
  • 6 pieczarek
  • 4 łyżki masła
  • 2 jajka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • wegeta

Sposób przygotowania:

Rybę oczyścić, nie rozcinać brzucha, odciąć głowę i przez powstały otwór wypatroszyć. Rybę umyć i pokroić w dzwonka szerokości 3 cm. Farsz: Bulion rozpuścić w ½ szkl. wrzącej wody, połączyć z mlekiem. Bułki namoczyć w mleku z bulionem. Cebulę i pieczarki oczyścić. Pieczarki pokroić w plastry, poddusić. Namoczoną bułkę i cebulę zmielić w maszynce do mięsa. Do farszu dodać pieczarki, jajka i natkę pietruszki. Doprawić. Farsz nakładać w dzwonka ryby. W wysmarowanym naczyniu do zapiekania ułożyć porcje ryby. Zapiekać około 30 minut.

Poziom trudności:

łatwy