24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Karp pieczony z pieczarkami i ziemniakami


Składniki:

  • 1 kg karpia
  • 1 cebula
  • 15 dag pieczarek
  • 8 małych ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki posiekanej natki z pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Oczyszczona i umytą rybę osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i ułożyć w naczyniu nasmarowanym masłem. Obsypać drobno posiekaną cebulą i pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Wokół ułożyć ziemniaki. Piec 40 minut, podlewając 2-3 razy sosem. Posypać zieleniną, podawać z surówką z czerwonej kapusty.

Poziom trudności:

łatwy