24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Karp po szlachecku


Składniki:

  • 1 kg karpia
  • oliwa
  • 3-4 dkg mąki
  • 100 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 25 dkg śliwek węgierek
  • sól
  • cukier
  • cynamon
  • goździki
  • imbir
  • sok z cytryny do smaku.

Sposób przygotowania:

Karpia przygotować jak karpia saute, posypać przyprawami i mąką, zrumienić z obu stron. Śliwki umyć, wypestkować, włożyć do miksera, wlać wino, dodać przyprawy, włączyć mikser na 30 sekund, doprawić do smaku, zalać karpia i zapiec.

Poziom trudności:

łatwy