24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Karp wigiliny w migdałowej panierce


Składniki:

  • karp
  • bułka tarta
  • migdały obrane
  • jajko
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • inne przyprawy wg gustu

Sposób przygotowania:

Karpia kroimy w dzwonki, solimy, pieprzymy i dodajemy inne przyprawy wg upodobań ( może byc czosnek). Przygotowujemy jajko, bułkę tartą - tak jak do normalnej panierki. Na osobnym talerzyku przygotowujemy sobie migdały (najlepiej kupić gotowe- pokrojone i obrane ze skórek-mniej dodatkowej pracy). Karpia moczymy w jajku, bułce tartej a na końcu w migdałach i wrzucamy na grący olej, opiekamy z obu stron i jemy- niebo w gębie!! Te migdały się tak fantastycznie opiekają razem z bułką - pychota!! Polecam gorąco!!

Poziom trudności:

łatwy