24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Karp z wody z masłem


Składniki:

  • 1 kg karpia
  • 40 dkg włoszczyzny bez kapusty
  • 4 dkg masła
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy i ziele angielskie do smaku.

Sposób przygotowania:

Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, zalać wrzącą wodą, posolić i ugotować. Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyć, pokrajać w poprzek na dzwonka, włożyć do wywaru pod koniec gotowania razem z przyprawami. Miękką rybę wyjąć, ułożyć na półmisku, obłożyć warzywami, położyć kawałki masła i zaraz podawać.

Poziom trudności:

łatwy