24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Kotlety z boczkiem w tymiankowej nucie


Składniki:

  • 4 kotlety
  • 100 g boczku
  • 2-3 cebule
  • 1 łyżka oleju
  • 150 g długiego ryżu
  • 1/4 l wywaru z mięsa
  • pieprz mielony
  • 4 łyżeczki tymianku
  • 2 łyżki masła
  • szczypiorek
  • sól

Sposób przygotowania:

Boczek i obraną cebulę pokroić. W naczyniu rozgrzać olej, usmażyć boczek, dodać cebulę i obsmażyć na szklisto nie rumieniąc. Dodać umyty ryż, zalać wywarem, posolić do smaku i gotować około 15 minut. Kotlet obtoczyć w tymianku, oprószyć pieprzem, posolić i usmażyć na tłuszczu z obu stron. Ryż wyjąć na miskę, obłożyć kotletami, posypać posiekanym szczypiorkiem.

Poziom trudności:

łatwy