24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Kuleczki rybne w galarecie z dużą ilością cebul


Składniki:

  • 1 kg ryby słodkowodnej
  • 1 kg cebuli
  • 3 marcheki
  • 2 pietruszki
  • vegeta
  • pieprz
  • żelatyna ok. 1 1/2 opakowania
  • cukier 2 łyżki
  • bułka tarta
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Cebulę obrać pokroić w duże plastry, marchew i pietruszkę obrać i pokroić w duże kawałki. wrzucić do garnka zalać wodą tak żeby woda przykryła warzywa, troche nad doprawić 1 łyżką vegety , gotować do miękkości, pod koniec gotowania wrzucić rybę pokrojoną w kawałki gotować dosłownie pare min tak żeby sie tylko scieła, następnie wyjąć rybę i przecedzić cały wywar. Warzywa ugotowane i rybę zmielić, dodać 1 jajko cukier, dużo pieprzu i bułkę tartą tyle, żeby masa była ścisła , robić kuleczki średniej wiełkości, wywar zagotować i na małym ogniu wrzucać kuleczki( bardzo ostrożnie żeby wywar nie był mętny) gotować aż wypłyną. Przecedzić wywar uzupełnić gorącą wodą z żelatyną. Kuleczki ułożyć na głębokim półmisku zalać gorącym wywarem. Polecam robiłam juz kilka razy i naprawdę jest pyszne.

Poziom trudności:

łatwy