24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Kutia na Wigilię


Składniki:

  • 30 g masy makowej
  • 20 g miodu
  • 10 g syropu różanego
  • 150 g ugotowanej pszenicy
  • 80 g bakalii (orzechy, migdały itp.)
  • rodzynki
  • masło do smażenia

Sposób przygotowania:

Na patelni rozpuszczamy trochę masła i przysmażamy lekko pokrojone bakalie. Następnie dodajemy syrop i miód. Wszystko razem smażymy na lekkim ogniu około 5 minut ciągle mieszając. Kolejnie dodajemy masę makową i ugotowaną pszenicę. Całość smażymy jeszcze 2-3 minuty i gotowe. Możemy podawać na zimno lub na gorąco.

Poziom trudności:

łatwy