24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Paszteciki z pieczarkami


Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego lub porcja ciasta jak na kulebiak
  • 30 dkg pieczarek albo kilka ugotowanych i suszonych grzybów
  • 20 dkg kiszonej kapusty
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • cebula.

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie przygotować jak na serowe poduszeczki, pokroić na prostokąty. Kapustę ugotować, odcisnąć, zemleć. Grzyby posiekać, przesmażyć z cebulą, wymieszać z kapustą, jajkiem i przyprawami. Farsz zawinąć w prostokąty ciasta. Piec ok. 30 min. w temp. 120°C.

Poziom trudności:

łatwy