24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Wigilijne łazanki z kapustą i grzybami


Składniki:

  • makaron łazanka - 250g
  • kapusta kiszona - 500g
  • grzyby suszone -50g
  • cebula średnia - 2 szt.
  • masło - 2 łyżki
  • pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
  • sól, pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, odcisnąć i drobno pokroić. Osobno ugotować grzyby i pokroić w paseczki. Na maśle usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.

Poziom trudności:

łatwy

Źródło/Autor:

Robert Muzyczka - szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy / Międzybrodzkie Makarony