24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Zupa migdałowa


Składniki:

  • 1 - 1 1/4 l mleka
  • cukier
  • kawałek cynamonu
  • 15 - 20 dkg słodkich migdałów i parę gorzkich
  • łyżkę rodzynków
  • 2 łyżki ryżu na sypko

Sposób przygotowania:

Zagotować 1 - 1 1/4 l mleka z cukrem do smaku i kawałkiem cynamonu. Sparzyć 15 - 20 dkg słodkich migdałów i parę gorzkich, obrać ze skórki, usiekać, zemleć na miałko w donicy, rozprowadzić zagotowanym mlekiem, wrzucić łyżkę rodzynków i zagotować. Osobno ugotować 2 łyżki ryżu na sypko, włożyć do wazy, zalać mlekiem z migdałami.

Poziom trudności:

łatwy