24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Zupa rybna z makaronem


Składniki:

  • 1,5 litra wody
  • 100g marchwi
  • 70g selera
  • 2 średnie pomidory
  • 500g fileta z dorsza
  • 150ml słodkiej śmietanki
  • 1 łyżka mąki
  • 50g pora (jasna część)
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku
  • Międzybrodzki Makaron krajanka

Sposób przygotowania:

W pierwszej kolejności kroimy marchew oraz seler i gotujemy w osolonej wodzie. Filet z dorsza należy podzielić na małe cząstki i dołożyć do warzyw. Obie śmietanki łączymy, hartujemy, a następnie wlewamy do zupy. Pokrojonego pomidora razem z porem dokładamy do całego wywaru, a następnie pieprzem i sosem sojowym doprawiamy do smaku. Po 2 minutach wyłączamy i dodajemy koper. Podajemy z Międzybrodzkim Makaronem krajanką.

Uwagi:

Zamiast fileta z dorsza można użyć innej białej ryby lub połączyć dwa gatunki. Jeżeli ktoś jest smakoszem owoców morza, może dodać krewetki lub małże. - radzi Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka

Poziom trudności:

łatwy

Źródło/Autor:

Międzybrodzkie Makarony / fot. Fotolia