24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Zupa rybna z pomidorami


Składniki:

  • Ok. 1 kg patroszonych karasi
  • jarzynka do rosołu
  • 30 dag pomidorów (mogą być z puszki bez skóry)
  • duża cebula
  • szklanka 18% śmietany
  • łyżka masła
  • zielony koperek
  • groszek ptysiowy
  • sól
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Ugotować wywar z warzyw. Dodać do wywaru ryby i gotować je do miękkości. Udusić na maśle obrane ze skórki pomidory, dodać posiekaną cebulę. Następnie przetrzeć przez sito i połączyć z wywarem. Zaprawić ostudzoną zupę śmietaną, dosolić do smaku. Znów zagotować. Włożyć do filiżanek po 2-3 kawałki ryby, groszek ptysiowy, zalać zupą. Przyprawić siekanym koprem i natką pietruszki.

Poziom trudności:

łatwy