24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy świąteczne >> Zupa rybna


Składniki:

  • Ok. 1,5 kg. karpia (w dzwonkach plus głowa)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ćwiartka selera
  • por
  • 3 cebule
  • listek laurowy
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • cukier
  • sól
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Warzywa oczyścić, umyć i zalać 2 l. wrzątku, posolić, dodać cebule i głowę. Gotować ok. 20 min. Następnie włożyć do wywaru porcje ryby, listek laurowy, doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gotować na bardzo małym ogniu 20-30 min. Natkę umyć i drobno posiekać. Zupę przecedzić przez gęste sito i posypać natką pietruszki.

Poziom trudności:

łatwy