24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy z ziemniaków >> Placki z cukinią i szczypiorkiem


Składniki:

  • ziemniaki - 5 średnich sztuk
  • młoda cukinia
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • olej
  • sos czosnkowy Tarsmak sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce na drobnym oczku, a cukinię razem ze skórką na grubym. Dodać pokrojony szczypiorek, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Usmażyć na oleju niewielkie placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym Tarsmak.

Poziom trudności:

łatwy

Źródło/Autor:

Robert Muzyczka - szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy / Tarsmak