Przepisy >> Potrawy z ziemniaków >> Ziemniaczane szaszłyki z matjasem pieczonym w boczku

Składniki:
- 4 matjasy
- 16 cienkich plastrów wędzonego boczku
- 4 duże ziemniaki
- 100 g jogurtu
- 1/2 ogórka
- Przyprawa do szaszłyków Galeo
- Przyprawa do sosu tzatziki Galeo
Sposób przygotowania:
Matjasy bardzo dobrze namocz, pokrój na kawałki. Każdy z nich owiń plastrem boczku. Na szpadki do szaszłyków na przemian nadziewaj matjasy i plastry ugotowanych w mundurkach, obranych ziemniaków, posyp Przyprawą do szaszłyków. Piecz na ruszcie na małym ogniu. Podawaj z jogurtem wymieszanym z tartym zielonym ogórkiem i Przyprawą do sosu tzatziki.
Poziom trudności:
łatwy
Ilość osób:
4
Źródło/Autor:
Galeo