24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy z ziemniaków >> Ziemniaczane szaszłyki z matjasem pieczonym w boczku


Składniki:

  • 4 matjasy
  • 16 cienkich plastrów wędzonego boczku
  • 4 duże ziemniaki
  • 100 g jogurtu
  • 1/2 ogórka
  • Przyprawa do szaszłyków Galeo
  • Przyprawa do sosu tzatziki Galeo

Sposób przygotowania:

Matjasy bardzo dobrze namocz, pokrój na kawałki. Każdy z nich owiń plastrem boczku. Na szpadki do szaszłyków na przemian nadziewaj matjasy i plastry ugotowanych w mundurkach, obranych ziemniaków, posyp Przyprawą do szaszłyków. Piecz na ruszcie na małym ogniu. Podawaj z jogurtem wymieszanym z tartym zielonym ogórkiem i Przyprawą do sosu tzatziki.

Poziom trudności:

łatwy

Ilość osób:

4

Źródło/Autor:

Galeo