24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Potrawy z ziemniaków >> Ziemniaki pieczone nadziewane


Składniki:

  • 4 duże zmiemniaki
  • 20 dag wątrbianki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 10 dag kwaśnej gętej śmietany
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 4 ogórki konserwowe
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 3 cebule
  • 2 łyżki margaryny

Sposób przygotowania:

Ziemniaki umyte i ubrane zawinąć w folię aluminiową i piec 80 minut w 200oC. Po czym przekroić wzdłuż i bulwy wydrążyć. Wątrobiankę wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, śmietaną, musztardą, pokrojonymi w kosteczkę ogórkami i wydrążonym miąższem ziemniaków. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Masą wypełnić ziemniaki. Zapiekać razem kilka minut. Cebulę posiekaną, podsmażyć na margarynie i przełożyć na zmieniaki.

Poziom trudności:

łatwy