24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Surówki i sałatki >> Ciepła sałatka z brukselki z sosem winegret


Składniki:

  • 300 g brukselki
  • 2 średnie główki cebuli czerwonej 1 garść orzechów włoskich
  • 2 łyżki masła
  • pieprz świeżo zmielony
  • sos wineget: 1 łyżka musztardy Tarsmak, 50 ml octu winnego, 50 ml oleju, 1 łyżka cukru, 1/2 łyżeczki soli, 100 ml soku jabłkowego

Sposób przygotowania:

Brukselkę ugotować na półtwardo w osolonej wodzie i odcedzić. Cebulę pokroić w cząstki i podsmażyć na maśle. Dodać orzechy włoskie, pokrojoną na ćwiartki brukselkę i doprawić do smaku pieprzem. Składniki na sos wymieszać. Sałatkę wyłożyć i obficie skropić sosem winegret.

Poziom trudności:

łatwy

Źródło/Autor:

Robert Muzyczka - szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy / Tarsmak