24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Surówki i sałatki >> Sałatka "zielono mi"


Składniki:

  • zielone szparagi(2 pęczki)
  • świeży groszek (250 gram)
  • zielona fasolka szparagowa (250 gram)
  • rukola (400 gram)
  • opakowanie fety
  • 3 dymki
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • łyżeczka kolendry

Sposób przygotowania:

Szparagi, groszek i fasolkę gotujemy. W tym czasie łączymy oliwę, sok z cytryny i kolendrę, aby uzyskać dresing do sałatki. Umytą rukolę wrzucamy do miski. Dodajemy do niej przestudzone warzywa. Dymkę drobno siekamy, fetę kroimy w kostkę i dorzucamy do reszty. Delikatnie mieszamy całość. Sałatkę polewamy dresingiem bezpośrednio przed podaniem.

Poziom trudności:

łatwy

Źródło/Autor:

Foodpanda.pl