24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Surówki i sałatki >> Sałatka orzechowo-szpinakowa


Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron wstążka – 250g
  • liście szpinaku – 200g
  • ser żółty – 100g
  • jajka ugotowane na twardo – 3 szt.
  • łuskane orzechy włoskie – 50g
  • majonez – 3 łyżki
  • jogurt naturalny – 100ml
  • czosnek – 3 ząbki
  • pomidorki koktajlowe – 7 szt.
  • pieprz grubo mielony do smaku

Sposób przygotowania:

W pierwszej kolejności gotujemy makaron. W tym samym czasie majonez mieszkamy z jogurtem i do całości dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, a następnie kładziemy na patelnie i lekko podgrzewamy. Szpinak, po dokładnym wymyciu dokładamy do naszego sosu. Na koniec dodajemy makaron i dokładnie mieszkamy. Po wyłożeniu całości na talerz dekorujemy startym serem, kładziemy cząstki ugotowanego jajka i przekrojone na pół pomidorki oraz orzechy włoskie. Sałatkę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i gotowe.

Poziom trudności:

łatwy

Źródło/Autor:

Robert Muzyczka - szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy / Międzybrodzkie Makarony / fot. Fotolia