24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Surówki i sałatki >> Sałatka z gruszek i zielonej fasolki.


Lightowa sałatka.

Składniki:

  • 2 gruszki
  • 200 g fasolki szparagowej zielonej
  • 150 ml śmietanki 30-proc.
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Umyj fasolkę i odetnij końcówki. W dużym garnku zagotuj osoloną wodę,wrzuć strączki fasolki i gotuj około 10 minut. Odcedź i opłucz zimną wodą. Ubijaj śmietankępowoli wlewając sok z cytryny. Dodaj szczypiorek, dopraw solą i pieprzem. Gruszki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie plasterki. Fasolkę ułóż na talerzach, dodaj plasterki gruszki, całość przykryj kołderką z bitej śmietany.

Uwagi:

Smietanke łatwiej ubijesz, jeśli miskę schłodzisz wcześniej w zamrażalniku.

Poziom trudności:

łatwy

Czas przygotowania:

30 minut