24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Surówki i sałatki >> Sałatka z indykiem


Składniki:

  • pierś z indyka,
  • pomidorki koktajlowe,
  • ogórek zielony długi,
  •  czarne oliwki,
  • mix sałat,
  • mały kubeczek jogurtu naturalnego,
  • 3 ząbki czosnku,
  • słonecznik łuskany,
  • grzanki ziołowe,
  • pieprz,
  • sól,
  • papryka słodka,
  • zioła prowansalskie,
  • ocet winny,
  • 4 łyżki oleju Rapso

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka pokroić w nieduże kawałki, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką, dodać posiekane drobno 2 ząbki czosnku, następnie obsmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju Rapso.

Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, ogórek zielony w pół plasterki, oliwki kroimy na plasterki. Mix sałat wykładamy na talerz, dodajemy pokrojone pomidorki, ogórek, oliwki,  posypujemy ziarnami słonecznika i grzankami ziołowymi.

Przygotowujemy sos jogurtowy: kubeczek jogurtu naturalnego doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy pół łyżeczki cukru, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 2 łyżki oleju Rapso i 1 łyżkę octu winnego, zioła prowansalskie. Sałatkę delikatnie polewamy sosem jogurtowym.

Poziom trudności:

łatwy

Źródło/Autor:

Rapso / Vog Polska sp. z o.o.