Przepisy >> Surówki i sałatki >> Sałatka z kozim serem i kolorowymi pomidorami


Składniki:
- 2 garście różnych sałat, np. musztardowca, mizuny, sałaty dębolistnej, rukoli, rukwi wodnej
- pomidory w różnych kolorach
- 1 czerwona cebula
- twarożek z koziego mleka
- cukier
- TABASCO® Original
- cytryna
- oliwa
- pieprz i sól
Sposób przygotowania:
Sałaty dokładnie umyj, w razie potrzeby porwij na mniejsze kawałki. Cebulę i jednego niedużego pomidora bardzo drobno posiekaj. Następnie sporządź dressing do sałaty z soku z cytryny, cukru, sosu TABASCO® Original oraz oliwy. Dopraw dressing do smaku solą i pieprzem. Część pomidorów pokrój w cząstki, część w plastry (różnorodność form jak najbardziej wskazana).
Sałaty, pomidory i kozi twaróg polej dressingiem. Możesz udekorować sałatkę listkami świeżych ziół.
Poziom trudności:
łatwy
Źródło/Autor:
Grzegorz Łapanowski / TABASCO®