24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Surówki i sałatki >> Surówka porowa


Składniki:

  • 3 pory
  • 3 średniej wielkości jabłka
  • 4 łodygi selera
  • 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny
  • kefir 150 ml
  • łyżeczka musztardy
  • cukier
  • sól

Sposób przygotowania:

Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Białe części pora pokroić w cienkie plastry, starannie wypłukać i osączyć na sicie. Łodygi selera obrać z włókien i pokroić na cienkie plasterki. Wszystko wymieszać z kefirem i musztardą. Posłodzić i posolić do smaku.

Poziom trudności:

łatwy