24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Surówki i sałatki >> Tęczowa sałatka warstwowa


Składniki:

  • 1 litr podartych w palcach zielonych sałat
  • 25 dkg szynki pokrojonej w kostkę
  • 4 ugotowane na twardo jajka pokrojone w kostkę
  • 2 dojrzałe pomidory pokrojone w kostkę
  • 1 papryka o wydłużonych strąkach pokrojona w kostkę
  • 1 pęczek rzodkiewki pokrojonej w ćwiartki
  • 25 dkg groszku konserwowego
  • 1 szklanka pokrojonej i zamarynowanej w occie winnym cebuli
  • Dresing: 1 szklanka majonezu
  • 1 szklanka maślanki
  • ¼ szklanki musztardy miodowej
  • 1 łyżeczka sosu do sałatek w proszku
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

W szklanej salaterce układać kolejno warstwami składniki sałatki tak dobierając kolory aby kolejne warstwy wyraźnie się różniły. W miseczce dokładnie wymieszać składniki dresingu, polać nim sałatkę. Schłodzić przed podaniem.

Poziom trudności:

łatwy