24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Bakłażany nadziewane grzybami


Składniki:

  • 250 g grzybów (bielaczek owczy, pieczarki gołąbki)
  • 4 bakłażany
  • 2 pomidory
  • 1 kajzerka
  • 4 łyżki mleka
  • 1 mała cebula
  • 10 g masła
  • 1 jajko
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Poszatkowaną cebulę podsmażyć, włożyć pokrojone grzyby i krótko dusić. Dodać pokrojone pomidory i dusić jeszcze przez chwilę. Bakłażany przekroić wzdłuż, wydrążyć miąższ. Do uduszonych grzybów dodać rozdrobnioną, namoczoną w mleku kajzerkę, jajko, sól oraz przyprawy i dokładnie wymieszać. Wydrążone bakłażany napełnić farszem i ułożyć w wysmarowanej masłem żaroodpornej formie. Upiec w piekarniku. Podawać z ryżem i z surówkami.

Poziom trudności:

łatwy