24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Cebulowa tarta tatin


Składniki:

  • 6 czerwonych cebul
  • marynata:
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka suszonej kolendry
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sos rybny
  • ciasto:
  • gotowe mrożone francuskie lub kruche

Sposób przygotowania:

Cebule pokrój wzdłuż w piórka, marynuj około 1 godz., od czasu do czasu mieszając, odcedź i duś przez 1 godz., do całkowitego odparowania (jeżeli trzeba dodaj oliwy). Do pieczenia tarty tatin najlepiej użyć naczynia o zaokrąglonych brzegach. Wyłóż je dobrze natłuszczonym papierem, ułóż cebule i przykryj je cienko rozwałkowanym ciastem. Brzegi ciasta przyklej do naczynia. Piecz około 20 min w temperaturze 220 st.C. Poczekaj aż ostygnie, pewnym ruchem odwróć i wyłóż ciasto na talerz.

Poziom trudności:

łatwy

Czas przygotowania:

40 min przygotowanie, pieczenie 20 min,

Ilość osób:

4 osoby