24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Clafoutis z cukinią i fetą


Składniki:

  • 4 jajka
  • 3 cukinie
  • 0,5 l kefiru
  • 75 g mąki
  • 100 g fety
  • garść mięty

Sposób przygotowania:

Jajka ubij na omlet, dodaj stopniowo mąkę i kefir ciągle mieszając. Posól popieprz. Cukinie zetrzyj na grubej tarce. Dodaj wraz z pokrojoną w kostkę fetą do jajek. Wsyp pół garści mięty. Całość wymieszaj i wlej do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Piecz 25 min w temperaturze ok. 200 st.C. Na koniec posyp clafoutis resztą mięty.

Poziom trudności:

łatwy

Czas przygotowania:

przygotowanie 30 min, pieczenie 25 min

Ilość osób:

4 osoby