24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Grill'owana kukurydza II


Składniki:

  • 4 kolby kukurydzy cukrowej
  • masło
  • sól

Sposób przygotowania:

Oczyszczamy kolby kukurydzy z liści i wąsów. Kładziemy na dobrze rozgrzanym grillu i opiekamy ją obracając co kilka minut na inną stronę, uważając przy tym, by się za mocno nie zarumieniła. Kukurydza jest gotowa, gdy patyczkiem nakłute ziarno jest miękkie. Zwykle trwa to ok. 20 - 30 min.

Uwagi:

podajemy z zimnym masłem i solą, z boków wbijamy wykałaczki - tak łatwiej ją jeść.

Poziom trudności:

łatwy