24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Kalafior z szynką


Składniki:

  • Kalafior średniej wielkości
  • 10 dkg szynki (kiełbasy serdelowej)
  • 1.5 szkl. sosu beszamelowego

Sposób przygotowania:

Kalafior ugotować, odcedzić, podzielić na małe cząstki. Szynkę lub kiełbasę pokrajać w kostkę. Przyrządzić sos beszamelowy. Szynkę i kalafior wymieszać z połową sosu. Napełnić masą muszelki, pokryć sosem, na środku posypać tartą bułką. Zapiekać 10 - 15 min. w gorącym piekarniku. Podawać na okrągłym półmisku przykrytym serwetką.

Poziom trudności:

łatwy