24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Kapusta pekińska w sosie kremowym


Składniki:

  • Spora główka kapusy pekińskiej
  • 0.5 wywaru z kury
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

Kapustę pokroić w paski szerokości ok. 5 cm. Czosnek obrać i drobno posiekać, na mocno rozgrzanym oleju przesmażyć czosnek, dodać kapustę, a po chwili smażenia rosół, sól i pieprz. Zmniejszyć ogień i dusić 10 - 15 min., przełożyć kapustę łyżką cedzakową na talerz, pozostały rosół zagotować na dużym ogniu, zagęścić mąką ziemniaczaną z 1 łyżeczką zimnej wody i polać sosem.

Poziom trudności:

łatwy