24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Kapusta pekińska z migdałami


Składniki:

  • 1 duża główka kapusty pekińskiej
  • 8 dkg migdałów
  • 15 dkg suszonych śliwek bez pestek
  • 4 mandarynki
  • 3 jogurty naturalne
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kapustę opłukać, osączyć, pokroić wzdłuż na pół i pociąć na dwucentymetrowe paski. Migdały sparzyć, obrać i posiekać. Śliwki umyć i pokroić w paski. Mandarynki obrać i podzielić na cząstki. Jogurt wymieszać z przyprawami. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, schłodzić.

Poziom trudności:

łatwy