24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Kapusta włoska faszerowana


Składniki:

  • 500 g kapusty włoskiej
  • sól
  • 2 jaja
  • pieprz
  • 1 bułka
  • 1 ząbek czosnku
  • mleko
  • olej
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 50 g masła

Sposób przygotowania:

Kapustę włoską umyć, pokroić w paski, ugotować w osolonej wodzie z ząbkiem czosnku, odsączyć, wyjąć czosnek. Kapustę posiekać i tak długo dusić na maśle, aż wyparuje cały płyn. Wymieszać kapustę z namoczoną w mleku i dobrze wyciśniętą bułką, 2 jajami i tartą bułką, dodać pieprz i sól. Dobrze wyrobić i formować okrągłe placuszki. Smażyć je z obu stron na rozgrzanym oleju. Suszony węgierski makaronik kształtem przypominający ziarenka ryżu. Pod nazwą tarhonya jest wszędzie dostępny.

Poziom trudności:

łatwy