24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Kapusta z pieczarkami


Składniki:

  • 1 główka kapusty
  • 2 marchewki
  • 30 dkg kiełbasy
  • ziarenka smaku
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 1 kostka rosołu drobiowego
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 puszka przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania:

Szatkujemy kapustę, kroimy marchew w kostkę, pieczarki w plasterki, kiełbasę w kostkę. Robimy rosół w ilości wody podanej na opakowaniu, wkładamy kapustę i marchewkę jak się zagotuje dodajemy pieczarki i dusimy na wolnym ogniu. Po 30 min. podsmażamy kiełbasę i dodajemy do kapusty, dodajemy przyprawy zgodnie z upodobaniem i przecier, na małym ogniu dusimy aż składniki będą miękkie, nie dolewamy wody, ma odparować rosół, tak aby pozostała niewielka ilość w kapuście. Zamiast przecieru można dodać świeże pomidory bez skórki.

Poziom trudności:

łatwy