24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Kapusta zasmażana z jabłkami


Składniki:

  • Pół główki młodej kapusty
  • cebula
  • 3 jabłka
  • 10 dkg wędzonego boczku lub słoniny
  • łyżka mąki
  • szczypta suchych nasion kopru
  • łyżeczka przyprawy "Jarzynka"
  • zielenina

Sposób przygotowania:

Poszatkowaną kapustę i drobno pokrajaną cebulę zalać 2 szklankami wrzącej wody, dodać soli, koper suchy i zagotować pod przykryciem. Do prawie miękkiej kapusty dodać starte na grubej tarce jabłka, podprawić zasmażką, przyprawić przyprawą do potraw "Jarzynka". Przed podaniem posypać zieleniną. Szczególnie dobrza smakuje taka kapusta z dodatkiem podsmażonej kiełbasy, z knedlami z boczkiem czy pyzami.

Poziom trudności:

łatwy