24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Kotlety - karminadle z kalafiora


Składniki:

  • 1 duży kalafior
  • 10 dkg cebuli
  • 25 dkg margaryny
  • 2 bułki kajzerki
  • 2 jaja
  • 1 pęczek koperku zielonego
  • 15 dkg bułki tartej
  • sól
  • pieprz naturalny

Sposób przygotowania:

Kalafior obgotować. Półtwardy kalafior odcedzić, przepuścić przez maszynkę do mięsa wraz z namoczoną w mleku lub wodzie i odciśniętą bardzo mocno bułką. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu na jasnozłoty kolor. Koperek zielony dokładnie opłukać, osączyć z wody i drobno posiekać. Do zmielonego kalafiora dodać bułkę, cebulę, surowe jaja, posiekany koperek, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Uformować okrągłe kotleciki w formie krążków o grubości 1.5 cm. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłusczczu, na złoty kolor, z obu stron. Podawać z młodymi ziemniakami oraz mizerią lub sałatą zieloną.

Poziom trudności:

łatwy