24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Papryka nadziewana makaronem i mięsem


Składniki:

  • łopatka wieprzowa - 200g
  • boczek wędzony - 200g
  • cebula - 3 sztuki
  • olej - 3 łyżki
  • masło - 1 łyżka
  • papryka świeża kolorowa - 6 sztuk
  • sól, pieprz czarny i ziołowy
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • makaron w kształcie ryżu - 1 paczka

Sposób przygotowania:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę. Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą. Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło. Całość dokładnie wymieszać. farszem napełnić wydrążone papryki, przykryć dekielkami i piec w temp. 160 st.C ok. 45 minut.

Poziom trudności:

średni

Źródło/Autor:

Międzybrodzkie Makarony