24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Papryka smażona panierowana


Składniki:

  • 1 kg strąków papryki
  • 5 dkg mąki
  • tłuszcz
  • 2-3 jaja
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Paprykę oczyścić, opłukać, podpiec w piekarniku. Następnie przestudzić, obrać ze skórki, przekrajać na pół, rozpłaszczyć, posypać przyprawami i mąką, panierować w rozmąconych jajach i bułce tartej. Smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor, potem dosmażyć kilka minut.

Poziom trudności:

łatwy