24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Pomidory nadziewane tuńczykiem


Składniki:

  • 8 pomidorów
  • 1 puszka tuńczyka
  • 0.75 szkl. ryżu ugotowanego na sypko
  • kilka listków sałaty
  • 0.5 szkl. majonezu
  • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki z miętą
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Tuńczyka wraz z oliwą rozetrzeć, dodać ryż, nać pietruszki i majonez. Wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Listki sałaty umyć, dokładnie osączyć, ułożyć na półmisku. Pomidory umyć, osuszyć, skrajać piętki, odłożyć. Wydrążyć miąższ (wykorzystać do przyrządzenia zupy, sosu lub napoju), wnętrze pomidorów oprószyć lekko solą i pieprzem i napełnić nadzieniem z tuńczyka. Przykryć ściętymi piętkami. Ułożyć na półmisku. Podawać jako przystawkę.

Poziom trudności:

łatwy