24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Pory faszerowane grzybami


Składniki:

  • 10 porów
  • 5 dkg grzybów suszonych
  • 3 łyżki tłuszczu
  • 2 czerstwe bułki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • pół szkl. śmietany
  • łyżka mąki
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • nać pietruszki

Sposób przygotowania:

Grube pory oczyścić z liści i wykrajać środki, zostawiając wierzchnie 4 - 5 warstw. Środki posiekać i przesmażyć na tłuszczu, dodać ugotowane i poszatkowane grzyby, namoczoną w wywarze z grzybów í odciśniętą bułkę oraz przyprawy. Zewnętrzne warstwy porów sparzyć wrzątkiem, ostudzić i napełnić nadzieniem, włożyć do naczynia, podlać wywarem i dusić do miękkości. Sos podprawić śmietaną zmieszaną z mąką. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Poziom trudności:

łatwy