24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Pory po grecku


Składniki:

  • 8-10 młodych małych porów
  • 2 Pomidory Suszone Conte de Desare, drobno posiekane
  • 3 łyżki Oliwy z Oliwek e.v. Gaea
  • 2 łyżki świeżego soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka posiekanej mięty

Sposób przygotowania:

Odciąć korzonki i pióropusz porów, zostawiając tylko białą i jasnozieloną część i dokładnie umyć. Do teflonowego garnka wlać oliwę, sok z cytryny, ½ szkl. wody, wrzucić czosnek, sól i pieprz i całość zagotować. Wrzucić pory, gotować 10 - 15 minut, aż będą miękkie. Przełożyć pory na salaterkę, polać sosem w którym się gotowały. Posypać miętą.

Poziom trudności:

średni