24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Puree z warzyw


Składniki:

  • 50 dkg dowolnego warzywa
  • 4 duże kartofle
  • 2 szczypty tartej gałki muszkatołowej
  • 2 szkl. wody
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Warzywa oczyścić, wkroić do szybkowaru, zalać wodą, posypać przyprawami i posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu zmiksować. Podawać do mięs lub ryb polane stopionym masłem lub słoniną, z surówką.

Poziom trudności:

łatwy