24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Ragout z warzyw po włosku


Składniki:

  • 50 dkg papryki czerwonej lub zielonej
  • 50 dkg ogórków lub bakłażanów
  • 50 dkg pomidorów
  • 4 łyżki oleju
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • 0.5 szkl. wody
  • sól
  • cukier i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Oczyszczone strąki papryki, obrane ogórki oraz pozbawione skórki pomidory (zanurzone na chwilę we wrzątku łatwo się obierają) pokroić w dość duże kawałki, włożyć do szybkowaru, wlać olej i wodę, posypać solą, cukrem i pieprzem. Ogrzewać 15 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu doprawić pieprzem (i jeżeli jeszcze trzeba, to solą i cukrem), posypać z wierzchu natką pietruszki. Uwaga! Jeżeli jednocześnie wstawimy do szybkowaru ryż w nieperforowanej wkładce, powstanie pełne danie kolacyjne.

Poziom trudności:

łatwy