24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Szparagi z serem kozim, orzechy włoskie i fryturowane zioła


Składniki:

  • 2 kg szparagów 0.003 kg sóli
  • 0.04 kg orzechów włoskich
  • 0.02 l oliwy orzechowej
  • 0.12 kg sera koziego
  • nać pietruszki
  • majeranek
  • szałwia
  • pieprz czarny i pielony

Sposób przygotowania:

Szparagi obrać ze skórki i odciąć końcówki. Gotować 12 - 15 min. Orzechy pokroić w duże kawałki i podsmażyć na oliwie orzechowej. Dodać zioła i całość osuszyć serwetką. Ułożyć szparagi na talerzu, razem z orzechami, ziołami i serem kozim. Całość skrapić sklarowanym masłem i serwować z bagietką

Poziom trudności:

łatwy