24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Szpinak 2


przekonaj się, że może być pyszny!

Składniki:

  • 50 g orzeszków piniowych
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 250 g sera ricotta
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka masła
  • 1 op. mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 łyżka maku

Sposób przygotowania:

Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Szpinak rozmrozić. Odsączyć z wody. Do szpinaku dodać orzeszki, ser, sól, pieprz i szczyptę gałki. Wymieszać. Ciasto francuskie rozmrozić. Lekko rozwałkować. Posmarować częścią roztopionego masła. u Na środek położyć masę szpinakową. Zrolować. Ciasto posmarować pozostałym masłem. Posypać makiem. Piec w temperaturze 180 st. C przez 30 min. Na złoto.

Poziom trudności:

łatwy