Przepisy >> Warzywa >> Szpinak 2

przekonaj się, że może być pyszny!
Składniki:
- 50 g orzeszków piniowych
- 200 g mrożonego szpinaku
- 250 g sera ricotta
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- 1 łyżka masła
- 1 op. mrożonego ciasta francuskiego
- 1 łyżka maku
Sposób przygotowania:
Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Szpinak rozmrozić. Odsączyć z wody. Do szpinaku dodać orzeszki, ser, sól, pieprz i szczyptę gałki. Wymieszać. Ciasto francuskie rozmrozić. Lekko rozwałkować. Posmarować częścią roztopionego masła. u Na środek położyć masę szpinakową. Zrolować. Ciasto posmarować pozostałym masłem. Posypać makiem. Piec w temperaturze 180 st. C przez 30 min. Na złoto.
Poziom trudności:
łatwy