24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Warzywa >> Szpinak 3


zielone szaleństwo

Składniki:

  • 100 g ugotowanej fasolki mung
  • 2 małe cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 gałązki tymianku
  • 250 g szpinaku
  • 1/2 cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Na patelni podgrzać oliwę. Dodać cebulę pokrojoną w piórka, pokrojony czosnek, tymianek. Podgrzewać (ok. 15 min) na małym ogniu, aż cebula się skarmelizuje. Osobno na oliwie podsmażyć fasolkę i szpinak. Dodać podsmażoną cebulę, sok z cytryny. u Składniki wymieszać i doprawić solą i pieprzem. To znakomite samodzielne danie. Można na wierzchu położyć plaster szynki parmeńskiej. Można jeść z ciepłym chlebkiem pita.

Poziom trudności:

łatwy