24polska.pl luckystrikes.pl www.abclinux.pl www.numizmatyka.com.pl ANFA.PL linki
Login: Hasło: Odzyskaj hasło Zarejestruj się

logo



startowa startowa  a  mapa mapa strony  a  ulubione ulubione  a  kontakt kontakt



wyszukaj
Przepisy >> Zupy >> Barszcz biały


Składniki:

  • 200 g wędzonego boczku
  • 400 g białej kiełbasy
  • 2 opakowania barszczu instant
  • 4 łyżki śmietany
  • 2-3 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • 2 łyżki majeranku
  • sól, pieprz 1 pieczona golonka 4 jaja

Sposób przygotowania:

Wędzony boczek zalej wodą dodaj liście laurowe, ziele angielskie i gotuj do miękkości przez około 1 godzinę – po czym wyjmij mięso z wywaru. Do garnka z wywarem włóż białą kiełbasę i ponownie zagotuj. Następnie przypraw barszcz do smaku solą oraz pieprzem, dodaj śmietanę, pokrojoną w kostkę golonkę i wsyp majeranek. Barszcz biały podawaj z kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo.

Poziom trudności:

łatwy